Wayne Mardle

"Hawai 501"

Leeftijd: 46
Woonplaats: Romford, Essex - Engeland
Walk on music: Hawaï 5-0 Theme


Wayne Mardle begint zijn dartsavontuur op elfjarige leeftijd. Op zijn dertiende schrijft hij voor het eerst een lokaal toernooi op zijn naam. De Engelse darter is een opvallende verschijning door het dragen van Hawaï-bloesjes en zijn enthousiaste walk-ons.

Mardle maakt zijn debuut op de Embassy in 2000 waar hij in de openingsronde wordt uitgeschakeld door Matt Clark. Een maand later weet hij zijn eerste grote toernooi te winnen. In de finale van de Dutch Open is hij met 4-1 te sterk voor Mervyn King om op het WK van de BDO in 2001 de halve finale te halen.

‘Hawaï 501’ maakt in 2002 de overstap naar de PDC. Mardle laat al snel van zich horen door in 2003 als runner-up te eindigen tijdens de World Matchplay. In The Empress Ballroom is Phil Taylor met 17-11 te sterk voor de man uit Essex. Daarnaast haalt hij in 2004, 2005, 2006 en 2008 de halve finale van het prestigieuze PDC WK.

In 2012 besluit Mardle zijn darts aan de wilgen te hangen en zich te concentreren op het geven analyses en commentaar voor Sky Sports. Echter is hij nog steeds een graag geziene gast op het demonstratiecircuit en weet hij nog regelmatig van top spelers te winnen. Een wedstrijd van Wayne Mardle staat garant voor spektakel, entertainment en darts op het hoogste niveau.De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: