Vincent van der Voort

"The Dutch Destroyer"

Leeftijd: 43
Woonplaats: Purmerend, Nederland
Walk on music: KC and the Sunshine Band - Give It Up


Vincent van der Voort speelt al darts vanaf zijn jeugd. In 1990 doet hij al met het Nederlands jeugdteam mee aan het Europees kampioenschap en wint daar de koppels en de overall titel. Die prestatie zal hij overigens 14 jaar later herhalen bij de senioren. In 2009 wordt Van der Voort Nederlands kampioen.

Tussen 2002 en 2007 speelt de man uit Purmerend zes keer mee met het WK van de BDO, zijn beste prestatie daarbij is een kwartfinale in 2005. Vanaf 2007 speelt hij bij de PDC en haalt meteen in zijn eerste jaar de finale van het UK Open. Daarin verliest hij van Raymond van Barneveld. Wel zal hij bij de PDC ook nog deelnemen aan 11 WK’s en haalt hij nog twee keer de kwartfinale in 2011 en 2015.

De grootste titel van Vincent bij de PDC komt in 2014 als hij het Austrian Darts Open wint, één van de EuroTour toernooien. Daarnaast wint hij nog vier titels op de vloer en verzamelt hij in zijn loopbaan negen gouden medailles op de diverse WDF Cups. Tegenwoordig is Vincent ook actief als analist bij het darten op RTL7.De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: