Tony O’Shea

"Silverback"

Leeftijd:
Woonplaats: Stockport, England
Walk on music: DJ Otzi - Hey Baby


Tony O’Shea is een publiekslieveling puur sang. De veteraan uit Stockport begint met darten in de jaren ’70 en wordt gezien als één van de laatste der Mohikanen.

‘Silverback’ maakt zijn debuut op het WK van de BDO in 2002. Alhoewel zijn debuut strandt in de eerste ronde zou hij driemaal de finale halen in de Lakeside Country Club. In 2012 is hij het dichtst bij de WK-titel. In de finale is de Nederlander Christian Kist met 7-5 nipt te sterk voor de publiekslieveling. Een maand later slaat de Engelsman wel toe. In Veldhoven wint hij de Dutch Open door in de finale met 3-0 in sets te sterk te zijn voor landgenoot Dave Prins.

O’Shea heeft tal van titels op zijn naam staan, maar wist op majors nog nooit te winnen. In totaal haalt hij, gedragen door het publiek, zeven keer de finale van een groot televisietoernooi, maar moet hij in de eindstrijd tot nu toe altijd genoegen nemen met een tweede plaats.

Ondanks het uitblijven van een echt grote titel zorgt ‘Silverback’ in 2007 voor een unicum. Tijdens de International Darts League in Nijmegen weet hij in zijn wedstrijd tegen Adrian Lewis een heuse negendarter te gooien.

 De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: