Phil Taylor

"The Power"

Leeftijd: 58
Woonplaats: Stoke-on-Trent, England
Walk on music: Snap! - The Power
Ranking: 16x wereldkampioen


Philip Douglas Taylor is zonder enige twijfel de grootste dartspeler aller tijden. Met een CV dat te groot is om te benoemen. In zijn lange carrière verzamelt The Power onder meer zestien wereldtitels.

Het begint allemaal in 1988 als Taylor het Canadees Open weet te winnen door in de finale wereldkampioen Bob Anderson te verslaan. Taylor is gesponsord door dartlegende en stadsgenoot Eric Bristow kunnen afreizen naar Noord-Amerika. Het duurt dan nog ruim anderhalf jaar voordat hij zijn debuut maakt op het WK van 1990. Hij maakt wel meteen een onuitwisbare indruk door de titel voor zich op te eisen. Hij verslaat zijn voormalige ‘sponsor” Bristow in de finale met 6-1 in sets.

Vanaf dat moment regeert Taylor eigenlijk de dart wereld. Concurrenten komen en gaan, maar Taylor blijft tot en met het WK van 2018 actief in de absolute wereldtop. Hij zal uiteindelijk zestien WK titels winnen, waarvan een ongelooflijke acht op rij tussen 1995 en 2002. Maar hij wint ook zestien keer de World Matchplay, zes keer de Premier League en de Grand Slam of Darts. In totaal wint The Power 77 majors in zijn carrière, een ongelooflijk aantal als je bedenkt dat in de meeste jaren van zijn loopbaan er maar twee tot vier majors waren.

The Power vindt het na het WK van 2018 genoeg geweest. Hij gaat met dart pensioen, al speelt hij nog wel regelmatig demonstratietoernooien en doet hij veel PR werk voor zijn diverse sponsors. Met ruim 200 internationale titels mag hij zeker de naam Greatest Of All Time dragen.Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: