Peter Wright

"Snakebite"

Leeftijd: 48
Woonplaats: Mendham, England
Walk on music: Pitbull - Don't Stop The Party
Ranking: #2 PDC


Peter Wright is zonder enige twijfel de meest kleurrijke darter van allemaal. Met zijn geverfde hanenkam en natuurlijk bijpassende shirt en broek is hij niet meer weg te denken van de grote dart podia in de wereld.

Snakebite maakt zijn debuut op een WK in 1995 als hij als qualifier meedoet aan het BDO WK op Lakeside. Hij verliest daar overigens in de eerste ronde van de latere winnaar Richie Burnett. Het duurt vervolgens een paar jaar voordat we Wright weer terugzien op grote toernooien. In 2009 zet hij zijn eerste stappen bij de PDC met deelnames aan de Las Vegas Desert Classic en de UK Open, maar zijn doorbraak komt in 2001 als hij de laatste 16 haalt op het WK en vervolgens ook op de aansluitende UK Open.

Vanaf dat moment krijgt de dartwereld ook een andere Peter Wright te zien. Het begint met zijn haardos die steeds uitbundiger wordt gekapt door zijn vrouw Joanne die kapster van beroep is. Niet veel later komen daar zeer luidruchtige shirts bij en tenslotte ook broeken. Dat alles valt natuurlijk op, maar ook de prestaties van Wright worden steeds beter.

In 2014 haalt hij de finale van het WK van de PDC en vanaf dat moment is hij er altijd bij op de grote toernooien. De laatste jaren staat hij vast in de mondiale top vier en inmiddels heeft hij ook zijn eerste major binnen, het UK Open van 2017.
Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: