Michael van Gerwen

"Mighty Mike"

Leeftijd: 29
Woonplaats: Vlijmen, Nederland
Walk on music: Seven Nation Army - White Stripes
Ranking: #1 PDC


Michael van Gerwen wint zijn eerste grote titel bij de senioren in 2005 als hij het Open Noorwegen op zijn naam schrijft. Niet veel later wint hij ook het Noord-Iers Open en de rest is, zoals we dat zeggen, geschiedenis.

Een half jaar later maakt ook het grote Nederlandse publiek kennis met de Brabander als hij een onuitwisbare indruk maakt tijdens de International Darts League in Nijmegen in mei 2006. Als junior verslaat hij in hoogstaande partijen veteranen als Martin Atkins, Tony O’Shea en Martin Adams. Nog geen zes maanden later wint hij als jongste speler ooit de Winmau World Masters bij de heren terwijl hij nog geen 18 is. Hij verslaat in de finale Martin Adams.

Tijdens The Masters of Darts van 2007 gooit hij zijn eerste negendarter op TV en niet lang daarna maakt hij zijn overstap naar de PDC. Daar duurt het even voordat hij definitief doorbreekt, maar als hij in oktober 2012 de World Grand Prix op zijn naam schrijft is het beest los. Hij rijgt vanaf dat moment de grote titels op zijn naam, waaronder drie keer het WK, twee keer de World Matchplay en vijf keer de Premier League. Sinds het WK van 2014 is Mighty Mike de onbetwiste nummer één van de wereld.De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: