Martin Adams

"Wolfie"

Leeftijd: 62
Woonplaats: Sutton, England
Walk on music: Duran Duran - Hungry Like the Wolf


Martin Adams heeft een indrukwekkende loopbaan achter zich. Hij speelde meer BDO WK’s dan welke speler dan ook met 25 deelnames. Drie keer won hij in Frimley Green de titel.

Na een aantal halve finales en finales is het in 2007 eindelijk zo ver. Hij komt in de finale 6-0 in sets voor tegen landgenoot Phill Nixon. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, Wolfie gaat zijn eerste wereldtitel pakken, maar dan komt Nixon terug. Set na set komt Nixon dichterbij totdat het zelfs 6-6 in sets wordt. Gelukkig voor Martin en zijn fans pakt hij in de ultieme set wel de overwinning en mag hij zich eindelijk wereldkampioen noemen.

In 2010 en 2011 doet hij dat nog eens dunnetjes over. Naast zijn drie WK zeges heeft hij ook driemaal op rij de World Masters op zijn naam geschreven en twee keer de WDF World Cup singles. Misschien wel het grootste bewijs van zijn contante vorm ligt verscholen in het feit dat hij niet minder dan 12 keer de British Pentatlon heeft gewonnen. In totaal staat de teller van Adams op bijna 100 internationale titels, waaronder ook nog eens vier het Dutch Open.Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: