Gerwyn Price

"The Iceman"

Leeftijd: 34
Woonplaats: Markham, Wales
Walk on music: Vanilla Ice - Ice Ice Baby


Gerwyn Price is een absolute alleskunner. De man uit Wales is lang professioneel rugbyspeler, maar besluit zich na zijn rugbypensioen te richten op de dartsport. Op aanraden van landgenoot Barrie Bates schrijft Price zich in 2014 in voor Q-School om tijdens het tweede evenement een tourkaart te winnen. .

De Welshman beleeft in 2017 zijn definitieve doorbraak. Price is runner-up op het UK Open en bereikt samen met Mark Webster de finale van de World Cup of Darts waar het Nederlandse team een maatje te groot is. ‘The Iceman’ is een opvallende verschijning op het circuit door zijn gespierde bouw en fanatisme op het podium. .

Een jaar later weet de excentrieke speler zijn eerste grote titel op te eisen tijdens de Grand Slam of Darts. In een controversiële finale tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson trekt de man uit Wales met 16-13 aan het langste eind. Hiermee vestigt hij definitief naam voor zichzelf en behoort hij tegenwoordig tot de favorieten voor ieder toernooi.De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: