Fallon Sherrock

"The Queen of the Palace"

Leeftijd: 25
Woonplaats: Milton Keynes, Engeland
Walk on music: Katy Perry - Last Friday Night


Fallon Sherrock gooit hoge ogen op het PDC WK van 2020. Ze is de eerste vrouw die een wedstrijd weet te winnen in het Alexandra Palace. Gesteund door het aanwezige publiek rekent ze in de beslissende set af met het jonge Engelse talent Ted Evetts. Door deze overwinning zet Sherrock het vrouwendarts definitief op de kaart. In de tweede ronde verrast ze wederom vriend en vijand. Ditmaal moet majorwinnaar Mensur Suljovic aan de dadendrang van de Engelse geloven. De nummer elf van de plaatsingslijst wordt ook verslagen. Mede dankzij een ijzersterk finishpercentage van maar liefst 68% rekent Sherrock met 3-1 af met de Oostenrijker. PDC-voorzitter Barry Hearn beloont Sharrock direct met een invitatie voor de US Darts Masters. In New York zal ze wederom de degens kruisen met enkele topspelers van de PDC.

Sherrock eist haar eerste grote televisie titel op in 2015. In Hotel Zuiderduin rekent ze in de groepsfase af met Trina Gulliver en Aileen de Graaf. In de finale van de Finder Darts Masters verschalkt ze Anastasia Dobromyslova. Drie jaar later pakt ze haar tweede grote prijs. In de finale van de BDO World Trophy wint ze van de als eerste geplaatste Lorraine Winstanley met 6-3. In deze finale weet ze een gemiddelde van 94.22 te noteren.

Door haar deelname aan de KeukenConcurrent Kings of Darts kan Sherrock zich wederom gaan meten met de top van de dartsport. Daarnaast ziet ze het als de ideale mogelijkheid om meisjes en vrouwen in Nederland te inspireren om te gaan darten.De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: