Daryl Gurney

"SuperChin"

Leeftijd: 33
Woonplaats: Derry, Noord-Ierland
Walk on music: Neil Diamond – Sweet Caroline


Daryl Gurney valt niet meer weg te denken uit de top 10 van de Order of Merit. De man uit Noord-Ierland staat bekend om zijn vele 180’ers en indrukwekkende walk-ons waardoor hij van ieder evenement een feestje maakt.

‘SuperChin’ begint zijn carrière bij de BDO, maar weet daar geen potten te breken. Dat de Noord-Ier talentvol is staat vast, maar op Lakeside weet hij niet verder te komen dan de tweede ronde. Martin Adams is tweemaal een sta in de weg. In 2013 besluit Gurney de overstap te maken naar de PDC. In zijn debuutjaar weet hij direct de kwartfinale te halen van het German Darts Championship. Langzaam maar zeker begint hij naam voor zichzelf te maken en in 2016 stormt hij de top 32 binnen.

In 2017 is het raak voor Gurney. Steunend op zijn scorende vermogen weet hij de World Grand Prix te winnen door in de finale te sterk te zijn voor Simon Whitlock. Het duurt niet lang voordat hij zijn tweede majortitel op zak heeft. In de finale van de Players Championship finals van 2018 weet hij de nummer één van de wereld, Michael van Gerwen, met 11-9 te verslaan.

Deze goede vorm trekt hij door want zowel in de Premier League als de World Matchplay van 2019 haalt hij de halve finales. Hij weet zelfs Michael van Gerwen meerdere keren te verslaan. Gurney is voor niemand bang en is met zijn scoring power een geduchte tegenstander.De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: