Colin Lloyd

"Jaws"

Leeftijd: 46
Woonplaats: Colchester, England
Walk on music: The Automatic – Monster


Colin Lloyd begint zijn carrière bij de PDC in 1999 en doet direct van zich spreken. In zijn debuutjaar haalt hij de kwartfinales van de World Matchplay waar Peter Manley een maatje te groot is voor ‘Jaws’. Diezelfde Manley is hem twee jaar later wederom de baas als Lloyd definitief zijn naam vestigt. Tijdens het WK van 2002 weet de man uit Colchester het te schoppen tot de halve finales na o.a. een overwinning op voormalig wereldkampioen Richie Burnett.

‘Jaws’ beleeft zijn hoogtepunt halverwege de zeroes. In Dublin weet hij zijn eerste major op te eisen door de World Grand Prix op zijn naam te schrijven om een jaar later de World Matchplay te winnen. In Blackpool eindigt hij de wedstrijd in stijl want in de finale tegen de Canadees John Part beslist hij de partij door 170 te finishen. Door deze overwinningen en zijn succes op de vloertoernooien mag de Engelsman zich bijna twee jaar nummer de één van de wereld noemen. Ook in het elitetoernooi van de PDC – De Premier League – gooit Lloyd hoge ogen. Nadat hij in de reguliere competitie als enige Taylor op een gelijkspel weet te houden, eindigt hij als tweede. Tijdens de play-offs wint hij van Peter Manley, maar in de finale tegen ‘The Power’ moet hij genoegen nemen met een 16-4 nederlaag. In 2007 moet Lloyd afscheid nemen van zijn nummer één positie. In de tweede ronde van het WK stuit de Engelsman op Raymond van Barneveld. ‘Jaws’ komt 3-0 in sets voor, krijgt maar liefst vier matchdarts, maar moet met een 4-3 nederlaag genoegen nemen tegen de latere kampioen.

Naast het feit dat de Engelsman altijd in is voor een dolletje – Lloyd verliet het podium zonder shirt na zijn nederlaag tegen Gary Anderson op het WK van 2012 – is ‘Jaws’ goed voor hoge scores en aantrekkelijk spel.De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: