Bobby George

"Mr. Glitter"

Leeftijd: 73
Woonplaats: Londen, Engeland
Walk on music: Queen – We Are The Champions


Bobby George wie kent hem niet. Een character van de sport en een op en top gentleman. ‘Mr. Glitter’ betovert de zaal direct bij binnenkomst door zijn charisma en vele diamanten en armbanden. Een avondje darts met George staat garant voor vermaak.

De Engelsman begint op vrij late leeftijd met het spelletje. Op zijn 30e pakt George voor het eerste de pijlen op en enkele jaren later heeft hij zijn eerste grote titel te pakken door het Noord-Amerikaans open te winnen. Aan het WK van de BDO doet ‘Mr. Glitter’ maar liefst vijftien keer mee. Zowel in 1980 als in 1994 weet hij de finale te halen. De eerste keer is legende Eric Bristow een maatje te groot voor hem, in 1994 is John Part ‘Mr. Glitter’ de baas. Zijn tweede run naar de finale is er één met een verhaal. In de kwartfinale beschadigt hij zijn rug door na het winnen van de vijfde set deze setwinst te uitbundig te vieren. De halve finale weet hij op karakter nog te winnen, maar de eindstrijd is duidelijk een brug te ver. Tegen het advies van de dokter in en met een stalen korset verschijnt de Engelsman ter tonele, maar de extreme pijn valt niet te onderdrukken. Part is ongrijpbaar en wint met afgetekende cijfers: 6-0.

Ondanks zijn leeftijd is George nog steeds een graag geziene gast op het demonstratiecircuit. Zijn betoverende walk-on krijgt het publie direct op de banken. Naast zijn demonstraties werkt de Engelsman als analyticus en is hij altijd goed voor mooie oneliners: “trebles for show and doubles for dough.”De KeukenConcurrent Kings of Darts wordt mede mogelijk gemaakt door: