VENGABOYS inspiratie voor lockdown fitness hype

VENGABOYS inspiratie voor lockdown fitness hype

Europe’s #1 party act, de Vengaboys, heeft op social media een nieuwe lockdown fitnesstrend aangewakkerd! Inmiddels hebben tienduizenden gebruikers van TikTok de ‘Up & Down challenge’ uitgevoerd en geüpload op het social mediaplatform. In totaal zijn deze video’s in zeer korte tijd al tientallen miljoenen keer bekeken.

 

De ‘Up & Down challenge’ is een hilarische krachtoefening waarbij twee personen op elkaar klimmen en op en neer bewegen op de Vengaboys’ hit ‘Up & Down’. Katalysator van deze riskante challenge is Olly Murs, coach in The Voice UK. Hij postte tijdens het paasweekend voor zijn (in totaal) 15 miljoen volgers een workout-video op het nummer ‘Up & Down’. Inmiddels hebben enkele tienduizenden gebruikers hun eigen versie geüpload. Dagelijks komen er meer dan 5000 nieuwe bij. 

 

Het is niet de eerste keer dat een van de hits van de Vengaboys viral gaat. Twee jaar geleden bereikte ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’ opnieuw de Britse hitlijsten nadat een man uit Gloucester een spontaan straatfeest veroorzaakte door het nummer uit zijn autospeakers te laten knallen. Het filmpje werd tientallen miljoenen keer bekeken. Daarnaast stond ‘We’re Going To Ibiza!’ vorig jaar nog op nummer één in Oostenrijk, nadat het nummer werd gebruikt als protestlied tegen de Oostenrijkse regering.