Vengaboys precies 20 jaar 'on stage'!

Vengaboys precies 20 jaar 'on stage'!

Op 12 oktober 1997, precies twintig jaar geleden, verzorgden de Vengaboys hun allereerste optreden ooit! Het viertal betrad het podium in discotheek Klaas Pruim in Roden.

In de zomer van 1997 scoorde de Nederlandse dance act hun eerste Top 40 hit met 'Parade De Tettas', het begin van een succesvolle internationale carrière. Grote hits als 'To Brazil', 'Up And Down' en 'We Like To Party! (The Vengaboys)' volgden elkaar in rap tempo op en bereikten hoge noteren in Europa en ver daarbuiten.

'Boom, Boom, Boom, Boom!!' werd in 1998 hun allereerste nummer één hit. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, Nieuw-Zeeland, Zweden, Noorwegen en België stond het viertal op de eerste positie. Ook opvolgers 'We're Going To Ibiza', 'Kiss (When The Sun Don't Shine)' en 'Shalala Lala' groeiden uit tot wereldwijde hits. In 1999 en 2000 ontvingen de Vengaboys de Conamus Exportprijs, voor meest succesvolle Nederlandse artiest in het buitenland.

Met ruim 250 miljoen YouTube views en meer dan 1 miljoen Spotify luisteraars per maand zijn de Vengaboys nog steeds populair. Iedere 3 minuten wordt het viertal ergens in de wereld genoemd op social media. Onlangs maakte 'Boom, Boom, Boom, Boom!!' zelfs een re-entry in de Britse hitlijsten na een viral video op Facebook!

Precies twintig jaar na hun podiumdebuut in Roden is het viertal nog steeds up and running! Met zo'n 150 shows per jaar touren ze nog steeds de hele wereld rond. In het najaar verzorgen ze optredens in o.a. Manchester Arena, 02 Arena London en Barclaycard Arena Birmingham. Als onderdeel van de ‘Party On The Dancefloor Tour' van Steps zullen zij optreden in de grootste arena’s van Groot-Brittannië en Ierland.

Bron: Jan Vis artiesten en evenementen