Reality-serie De Roelvinkjes op RTL5

Reality-serie De Roelvinkjes op RTL5
roelvinkjes

Het zijn onrustige tijden voor de Amsterdamse familie Roelvink. De affaires rond zoon Dave hebben Dries, zijn partner Honoria en zijn ex-vrouw Luciënne, niet onberoerd gelaten. Ze zijn echter nog steeds een hecht gezin dat er alles aan wil doen om Dave iets van zijn leven te laten maken. Het wel en wee van de familie is vanaf 17 februari bij RTL 5 te zien in de reality-serie ‘De Roelvinkjes’.

Paul Cormont, programma directeur RTL 5: “De familie Roelvink heeft in samenwerking met producent Dutch Camels Media een eerste aflevering aan ons aangeboden. Na het zien van deze pilot ben ik overtuigd dat deze serie bij RTL 5 past. Reality met een maatschappelijke twist is een richting die we met de zender steeds meer opzoeken. En het is geen geheim dat sommige van de uitdagingen waar de familie Roelvink voor komt te staan met zoon Dave, zaken zijn waar meerdere ouders tegen aan lopen. Of het nu gaat om werk, relaties, school, uitgaan, alcohol of de band tussen kinderen en hun ouders; het heeft invloed op het hele gezin.”

In ‘De Roelvinkjes’ is Dries te zien als de gedisciplineerde zanger die alles voor zijn carrière over heeft. Toch zien we in deze serie ook een andere kant van hem. Zo probeert hij samen met zijn ex-vrouw Luciënne sturing te geven aan het leven van hun zoon Dave. Net als veel andere ouders zijn Dries en Luciënne erg bezorgd over de toekomst van hun oudste zoon. Doen ze het allemaal wel goed en krijgen ze Dave weer op het juiste pad?

Dave zelf heeft echt de intentie om iets van zijn leven te maken. Alles wat er de afgelopen maanden heeft gespeeld en de bijkomstige negatieve berichten in de media, is hem dan ook niet in de koude kleren gaan zitten. Met vallen en opstaan slaat hij een nieuwe weg in.

Het tegenovergestelde van Dave is zijn jongere broer Donny. Hij is zestien jaar, maar leidt een keurig leven. Zo gaat hij overdag naar school, maakt hij tijd voor zijn vaste vriendinnetje en werkt hij ’s avonds achter de bar.

Honoria, de huidige vrouw van Dries, zorgt voor structuur en regelmaat in het leven van de Roelvinkjes. Na het vaste kopje koffie voor Dries in de ochtend gaat zij naar de luxe kledingzaak Oger in de P.C. Hooftstraat, waar zij werkzaam is als manager. Door haar orde en netheid speelt Honoria een grote rol in het op het rechte pad houden van Dave.

‘De Roelvinkjes’ wordt geproduceerd door Dutch Camels Media.

‘De Roelvinkjes’ vanaf dinsdag 17 februari om 20.30 uur bij RTL 5.

Bron: RTL Nederland