Miss Montreal brengt haar eerste Nederlandstalige EP uit

Afgelopen vrijdag heeft Miss Montreal haar eerste Nederlandstalige EP uitgebracht. Op de plaat zijn verschillende singles te vinden, onder andere ‘Hier’ en ‘Een Stap Terug’. De zangeres verloor vorig jaar haar ‘bonusvader’, die vijftien jaar samen was met haar moeder, aan de gevolgen van kanker. Miss Montreal heeft het een tijd lastig gevonden om nieuwe muziek te schrijven, maar zetten na een tijdje haar emoties om in nieuwe muziek.

 

"Ik was altijd al wel van 'pluk de dag', maar ik ben me nu wel nog bewuster van de dood geworden", vertelt ze. "Ik wil graag nog liever zijn voor de mensen om me heen dan ik al was, omdat je nooit weet hoeveel tijd je nog samen hebt. Ik hoop gewoon dat ik een prettig mens ben voor mijn omgeving", aldus de zangeres.

 

"Ik wilde vooral mijn familie niet voor het hoofd stoten bij het schrijven over mijn bonusvader. Ik wilde gewoon niet dat ze zouden schrikken", legt de zangeres uit. "Ik heb de liedjes uiteindelijk aan mijn moeder laten horen. Toen zij zei dat ze het mooi en fijn vond, had ik zelf pas het idee dat ik het een beetje kon loslaten. Je bent dan alles echt aan het verwerken, maar op een mooie manier."