Maan wint Edison Pop!

Maan wint Edison Pop!

Tijdens de uitreiking van de Edisons wist de jarige Maan de Steenwinkel de prijs in de categorie pop in de wacht te slepen.

 

“Geweldig, dit is het mooiste verjaardagscadeau dat er is”, aldus de zangeres.  Hoewel vorige week het album ‘Onverstaanbaar’ uit kwam, wist zij de jury te verassen met haar singlereleases in 2019. “Ik besef het me nog niet helemaal. Je leeft er zo lang naartoe. Toen ik mijn naam hoorde kreeg ik spontaan tranen in mijn ogen. Ik heb staan springen samen met mij familie en vrienden. Zoveel ontlading”, aldus de ontroerde zangeres.

 

Maan ziet de Edison vooral als bevestiging voor de muziek die ze maakt. “Ik ben hier nog niet zo lang mee bezig. Dat dit dan nu gebeurt, dat je de bevestiging krijgt van wat je doet, dat is heel mooi. Ik ben toch best wel vaan onzeker over wat ik maak, maar nu denk ik: dit gaat de goede kant op. Mensen vinden het mooi en waarderen wat je doet. Dat is heel tof.”

 

Niet alleen Maan viel in de prijzen, ook Kensington, Josylvio, Armin van Buuren, S10, Snelle, De Toppers, Suzan & Freek, Bizzey, Duncan Laurence en Ilse DeLange namen een Edison mee naar huis.

 

Willeke Alberti is verrast met een prijs voor haar hele oeuvre tijdens de uitreiking van de Pop Edisons. De oeuvre prijs kwam voor Alberti als een grote verassing: Er was door de organisatie aan haar gevraagd om aanwezig te zijn voor een prijs uit te reiken, Alberti is niet vertelt dat zij in aanmerking zou komen voor de oeuvre prijs.

 

De eerste editie van de uitreiking Pop Edisons vond plaats in 1960, inmiddels is dat 60 jaar geleden. Hoewel er in dat jaar er drie verschillende genres waren, namelijk: Pop, Klassiek en Jazz. Dit jaar zijn er 12 prijzen uitgereikt.