Koningsdag 538 Recap

Koningsdag 538 Recap

538 = King

Na twee lange jaren van vrijwel geen festivals en grote activiteiten, is het dan eindelijk zover. Vandaag viert heel Nederland de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Maar hoe gaat dat eraan toe? wij namen een kijkje bij de 28ste editie van 538 Koningsdag in Breda. De uitverkochte editie werd dit jaar weer groots aangepakt.


Op deze zonnige Koningsdag was het geluid van de muziek al vanaf een flink afstandje te horen. Het podium is vele malen groter geworden en toen we uiteindelijk tussen de menigte stonden heb je pas echt door hoe groot het nu werkelijk is, en laat het je toch best een beetje klein voelen.

 

Feest in Breda

De sfeer zit er vanaf het begin al goed in. Iedereen heeft zich aan de oranje dresscode gehouden en is blij dat ze weer een feestje kunnen vieren. Iedereen juicht mee, danst mee met de Macarena tijdens de set van Kriss Kross Amsterdam en het podium trilt vrolijk mee tijdens elke set. Je ziet de 538 Koningsdag feestvierders vooral genieten en lol trappen. Er wordt gelachen en genoten, met een biertje in de hand en een zonnebril op het hoofd. Ook bij headline artiest Bastille, wordt niet stilgestaan. Plastic bekers die nog gevuld zijn met bier vliegen door de lucht, er wordt lekker meegezongen en het publiek gaat compleet uit z’n dak.


"Het is net of we nooit zijn weggeweest, echt geweldig", laat Emma Heesters weten. Mensen zitten op de schouders van hun partners, jassen gaan uit en handen omhoog want het publiek is helemaal klaar om te feesten. "We hebben het zo naar ons zin, het is alsof we nog nooit gefeest hebben”, vertelt een bezoeker.

 

Back to the basics!

Vandaag kwam Hardwell langs voor een suprise act, wat ook meteen weer zijn eerste show in Nederland was sinds oktober 2018. Meerdere feestgangers lieten weten dat het juist de afwisseling van de muziek is die zorgt voor zo’n groot publiek en plezier. "Iedereen kijkt natuurlijk enorm uit naar de Snollebollekes, dus iedereen blijft tot het einde. Maar omdat de variatie in acts zulke grote namen bevat met bijvoorbeeld artiesten als Maan of Rolf Sanchez zullen we het ook zeker naar ons zin blijven houden.”


"Op dagen zoals deze moet je gewoon compleet losgaan. Je moet dat biertje drinken waarvan je weet dat je het niet moet doen omdat je dan de volgende dag compleet brak zal zijn.” En het volgend jaar allemaal weer opnieuw doen? "Absoluut, misschien nog wel eentje meer ook!”