Emma Heesters genomineerd voor Edison Pop

Emma Heesters genomineerd voor Edison Pop

Emma Heesters is genomineerd voor een Edison Pop in de categorie ‘Nederlandstalig’! De zangeres neemt het op tegen Miss Montreal en Rob de Nijs.

 

Normaliter zouden de Edisons Pop al begin februari zijn uitgereikt. Door het welbekende virus en de daarbij behorende maatregelen was dat nu helaas niet mogelijk. De Edison Stichting wil echter niet voorbij gaan aan de muziekreleases van 2020 en reikt daarom de Edison beeldjes eind maart uit. De jury, onder meestemmend voorzitterschap van Wilbert Mutsaers, heeft de inzendingen beoordeeld en daar zijn drie nominaties per categorie uit voortgekomen. De genomineerden zijn Akwasi, André Hazes, Bilal Wahib, Boef, Davina Michelle, DI-RECT, Dinand, Eefje de Visser, Emma Heesters, Jason Waterfalls, Kevin, Lijpe, Lucas & Steve, Martin Garrix, MEROL, Miss Montreal, Nana Adjoa, Racoon, Rob de Nijs, S10, Sevdaliza, Snelle, Sophie Straat, Tabitha, Tiësto, Tino Martin, Typhoon en Yssi SB.

 

Welke van deze gevestigde artiesten en nieuwkomers uiteindelijk met een Edison naar huis gaan wordt eind maart bekendgemaakt. Hoe en waar blijft nog even een verrassing.

 

Gisteravond en vanochtend zijn de nominaties per categorie bekendgemaakt bij De Barry Paf Show (100%NL), RTL Boulevard, 3voor12Radio met Sagid Carter (3FM), ANP, KINKSTART met Michiel Veenstra (Kink), Sanders Vriendenteam (3FM), De 538 Ochtendshow met Frank Dane (Radio538), Jan-Willem Start Op (Radio2), Start met Fernando (NPO FunX), De Ochtendshow met Emilie Sleven (NPO SterrenNL) en Joost Burger (Slam!).

 

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. Naast voorzitter Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux) bestaat de jury uit Daniel Dekker (NPO Radio 5/MAX), Fernando Halman (FunX), Hester Carvalho (NRC), Max van Bossé (Melkweg), Nils Brokerhof (Radio 538) en Sophie Keyzer (Qmusic).

 

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.