Dries Roelvink voor homo-emancipatie

Dries Roelvink voor homo-emancipatie
De Amsterdamse Dries Roelvink is te zien in de nieuwe videoclip van de band Cookachoo. De clip is opgenomen in het Rijksmuseum, het doel van de video is om verschillende werelden bij elkaar te brengen ten gunste van de homo-emancipatie.

Het nummer ‘Twirl’ waarop Dries danst in de clip komt binnenkort uit. De band bestaat uit het duo Anne-Fay Koops en Riquel Gilliad. De twee vinden het belachelijk dat homoseksualiteit nog steeds taboe is in delen van de samenleving. Doormiddel van deze video willen ze dit tegengaan en opkomen voor de homorechten.

Volkszanger Dries Roelvink is ook een bewuste keuze geweest voor de video. Dries is volgens Cookachoo een echte ‘heteroman’. Ze vroegen hem de dansstijl Vogue uit te voeren in het Rijksmuseum. De locatie is een primeur, niet eerder werkte het museum mee aan een videoclip. Het Rijksmuseum wil hiermee laten zien dat zij dé plek zijn waar mensen, kunst en geschiedenis met elkaar worden verbonden.

Om de boodschap voor homo-emancipatie uit te breiden en daarnaast zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft Cookachoo een social media campagne opgezet tegen homofobie. Cookachoo roept iedereen op om een foto te plaatsen op social media van zichzelf in een Vogue pose met de hashtag #poseagainsthomophobia.