Het is officieel: CH!PZ is back

Het is officieel: CH!PZ is back

Goed nieuws voor de fans van de popgroep CH!PZ! De hitsensatie heeft namelijk bevestigd aan RTL Boulevard dat ze weer bij elkaar komen. CH!PZ begon in 2003 en kende zowel nationaal als internationaal groot succes met hun hits als Captain Hook en 1001 Arabian Nights.Acht jaar na het stoppen van de groep zijn Rach-L, C!lla, Peter en Kev!n weer helemaal terug van weggeweest. De groep vertelt aan RTL Boulevard hoe het idee na een uit de hand gelopen grap is ontstaan: “Een paar dagen voor de nationale grappendag plaatste ik een bericht op Facebook waarin stond dat we op 1 april in de Ziggo Dome zouden optreden. We kregen direct allerlei leuke reacties, en zelfs de media ging er met het nieuws vandoor. Vervolgens heb ik een app-groep aangemaakt en zijn we gaan praten met allerlei partijen en hebben we aangegeven dat we zin hebben om weer bij elkaar te komen", aldus Kev!n.


In 2010 werd bekend dat het management besloot te stoppen met de groep. Hoewel de bandleden, achteraf gezien, het een goed besluit vonden, zagen ze het niet als een definitief einde. “We vonden het wel fijn om ieder onze eigen weg te gaan (…), we hadden alleen niet het gevoel dat we alles eruit hadden gehaald en hebben nooit een afscheidstour gedaan.”


Op het moment dat besloten werd om te stoppen met de groep, werd zelfs een aangekondigd album geannuleerd. Of CH!PZ ook nieuwe muziek gaat maken, is nog niet bekend. “We komen echt met de gouwe ouwe hits terug, die iedereen kent.” Het eerste optreden staat komende zaterdag al gepland in de Brabanthallen. Voor wie niet kan wachten, geniet hieronder alvast van de grootste hits!