Carolina Dijkhuizen in jury Duitse Songfestival

Carolina Dijkhuizen in jury Duitse Songfestival

Aanstaande donderdag speelt Nederland een rol in de Duitse voorronde van het Eurovisie Songfestival.  

In de internationale jury zitten namelijk twee Nederlanders, één daarvan is de radioman Florent Luycks (ex-3FM en ex-Qmusic) en zangeres/musicalster Carolina Dijkhuizen (bekend van Aïda en The Lion King). Deze experts (producers, choreografen en platenbonzen) zijn eerder betrokken geweest bij de keuze van de zes kandidaten die komende donderdag tegen elkaar opnemen in de tv-uitzending “Unser Lied Fürv Lissabon”. Het Songfestival in Duitsland wordt voor het eerst geleid door een aantal internationale experts.

Nederland brengt niet alleen twee internationale juryleden, maar ook twee van de zes liedjes die deelnemen zijn meegeschreven door de Brabantse Loren Nine Geerts.

Carolina Dijkhuizen deed in 2008 mee als achtergrondzangeres voor de Nederlandse inzending en kijkt er erg naar uit. Dijkhuizen vindt dat Duitsland weer moet stunten op het Songfestival. “Het wordt tijd dat ze weer meedoen met een goed liedje. Ze hebben niet eens zo lang geleden, in 2010, nog gewonnen. Maar de laatste jaren was het slecht.” Sinds 2012 gaat het slecht met Duitsland op het gebied van het Songfestival. Het land is de laatste drie jaar de weg kwijt en eindigden op de laatste plaats.

Het Songfestival is voor artiesten het allergrootste podium. Dijkhuizen heeft er enkel goede herinneringen. “Pas als je er bent, dringt de grootte van het evenement tot je door. Met andere kandidaten maakten we muziek in de lobby van het hotel, onder ander met de Ieren. Die stuurden dat jaar een kalkoen. Dat was een feestje. Er is een enorme verbroedering op het Songfestival.”

Loren Nine Geerts is zeer enthousiast dat ze donderdag met twee nummers in de voorronde zit. De twee nummers zijn ‘My Own Way’ en ‘Jonah’.

De deelnemende zes liedjes worden morgen uitgebracht tijdens de live-uitzending. Donderdag 22 februari.