Buma Cultuur lanceert campagne Luisternaarons.nu

Buma Cultuur roept alle radiostations op om zoveel mogelijk Nederlandse muziek te draaien. Volgens Buma Cultuur is het een eenvoudige manier om Nederlandse artiesten te helpen in de coronacrisis, onder andere omdat er veel van hun optredens zijn weggevallen. De campagne wordt gevoerd onder de naamLuisternaarons.nu.

 

Artiesten mogen niet meer optreden en zien daardoor een groot deel van hun inkomsten verdwijnen. Als radiozenders ervoor zorgen dat er Nederlandse muziek gedraaid wordt kan het bij de artiesten zorgen voor weer wat meer inkomen. “Het is tijd voor daden, in plaats van woorden”, aldus Buma Cultuur-directeur Frank Helmink. Hij richt zich tot de zendermanagers en muzieksamenstellers van de stations. “Je kunt wel harten onder de riem blijven steken tot je een ons weegt, maar daar hebben de artiesten uiteindelijk niets aan. Er moet iets gebeuren”, aldus Frank Helmink.

 

De auteursrechtenorganisatie heeft eerder bekend gemaakt dat zij artiesten, componisten, tekstschrijvers en uitgevers zelf tegemoetkomen vanwege de coronacrisis. Buma Cultuur keert onder meer vervroegd een aantal betalingen uit en heeft 2,75 miljoen euro in een noodfonds gestopt.