A*Fever neemt deel aan strijd tussen tributebands op SBS6

A*Fever neemt deel aan strijd tussen tributebands op SBS6

A*Fever behoort absoluut tot Nederlands populairste tributebands. Het is dan ook niet voor niets dat zij vanaf 15 januari te zien zijn in ‘The Tribute – Battle of the Bands’, de gloednieuwe muziekcompetitie op SBS6.

 

Verschillende bands die – als een soort eerbetoon - proberen om de hits van hun favoriete band tot in de perfectie na te spelen, nemen het in dit programma tegen elkaar op. Wie komt het meest in de buurt van het origineel? En wie krijgt met hetzelfde gemak de fans op de banken? De optredens worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk - drummer van de Golden Earring-, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT.

 

De competitie start met 11 tributebands en bestaat uit zes afleveringen. Alles komt voorbij: van Queen tot Amy Winehouse, van Barbra Streisand tot The Rolling Stones en van ABBA tot The Eagles. Elke band moet proberen om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De vier uiteindelijke finalisten winnen een bijzondere prijs: ze mogen allemaal optreden tijdens een groot tribute concert in de Ziggo Dome op zaterdagavond 26 februari. De grote vraag is: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? Wie is de beste tributeband?

 

The Tribute - Battle of the Bands is het ultieme eerbetoon aan een groot aantal nationale en internationale bands en een feestje voor de fans! Het programma wordt gepresenteerd door Gerard Ekdom en is vanaf 15 januari 2022 om 20.00 uur te zien op SBS6.