Abel

Abel is terug met nieuwe muziek!

In 2000 brak de Bredase band Abel door met hun single Onderweg. Het nummer stond wekenlang op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Ook in België had Abel succes: in 2000 was Onderweg daar één van de tien meestverkochte singles. In datzelfde jaar bracht de band hun debuutalbum De Stilte Voorbij uit. 

 

De afgelopen jaren heeft zanger Joris Rasenberg achter de schermen gewerkt aan nieuwe muziek. Nu is de band terug met een nieuwe single: Zie Jij Het Ook. In het nummer bezingt Joris de waarde van menselijk contact, nu de wereld volgens hem steeds meer lijkt te draaien om het individu. Joris: “Het begon weer te kriebelen, de drang om iets te creëren was groot. In mijn muziek probeer ik bijzondere momenten vast te leggen. Zoals je foto’s maakt van gebeurtenissen die er echt toe doen, zodat ze niet verdwijnen. Momenten met familie, vrienden, de mensen om je heen en al het wonderlijke dat het leven je brengt.”

 

Joris hoopt dat luisteraars zich herkennen in de muziek van Abel, of daar een eigen verhaal in vinden. “Ik probeer het alledaagse en het ongrijpbare te vangen in muziek en er woorden bij te vinden. Kleine en grote verhalen die kleur geven aan de dag en die het waard zijn om verteld te worden. Hoe mooi is het als mensen iets van zichzelf of van anderen in onze muziek herkennen en daar iets mee kunnen. Als de luisteraar een eigen verhaal vindt in een nummer is dat misschien wel het meest bijzondere moment.” 

 

De band is van plan om na Zie Jij Het Ook meer nieuwe muziek uit te brengen. Abel gaat ook weer optreden. 

 


Wist je dat...
2006 Onderweg

Video's